Först kokades det sylt, som avsmakades till havregrynsgröt till frukost. Smaskens! Var lite osäker på hur det skulle kokas eftersom vi blivit varnade, men jag lyckades hitta ett recept för just röda krusbär. Proportionerna mellan ingredienserna stämmer för vanligt syltrecept dock.
Röd krusbärssylt
1,5 - 2 liter röda krusbär ( ca 1 kg)
0,5 dl vatten
0,5 kg syltsocker
Koka rensade bär och vatten i 10 min.
Mosa de kokta bären med tex en potatisstöt, eller mixa med stavmixer.
Häll i socker och låt koka i 5 min. Gör ett syltprov på en kall tallrik och kontrollera att det stelnar. (Dra ett streck i sylten och se att den inte rinner tillbaka.)
Häll upp på burkar.
Sedan blev det krusbärssaft och krusbärsmarmelad med en touch av vanilj. Smaskens det också! Krusbärsmarmeladen är lättsockrad, så den var sur så det räckte till! Men i rätt sammanhang är det fint. Följ länkarna för att hitta recepten.
No comments:
Post a Comment