Sidor

Monday, September 19, 2011

Burkar - Jars

 Ni vet hur det är, ibland går saker fortare att göra än man tänkt sig. Och ibland är det precis tvärtom. I helgen har jag förberett en del torkat för försäljning. Stoppat på burkar, gjort etiketter och hättor. Trodde att det skulle ta en halv dag. Tog snarare tre! Visserligen med en hel del avbrott, men likväl.

You know how it is, sometimes things are done much faster than you thought. And sometimes it's the other way around. This weekend I prepared some dried food for sale. Put it into jars, made labels and bonnets. Thought it would take half a day. It rather took three! Surely with a whole lot of interruptions, but still.


Varje etikett är utklippt för hand, handskriven och fastklistrad. 25 burkar totalt. Låter kanske inte mycket, men det var det!

Every label is cut out by hand, handwritten and glued. 25 jars in total. Maybe it doesn't sound like much, but it was!
 

Särskilt som en del burkar har mer än en etikett. De flesta har tre... En där det står vad burken innehåller, en med recept på örtte och en som beskriver vad innehållet kan användas för. Som rödklöver, som ska vara bra mot hosta och kramp, som kikhosta.

Especially so since some of the jars have more than one label. Most of them have three... One that says what the jar contains, one with the recipe for herbal tea and one that describes what the content can be used for. Like red clover, which is said to be good against cough and cramps, like whooping cough.


Eller hallonblad, som sägs underlätta förlossningsarbetet och vara rogivande. Skönt med jordgubbar som man bara äter och därför bara behöver en etikett. Kan rekommenderas förresten, min dotter äter torkade jordgubbar som godis.

Or raspberry leaves, that is said to help during labor and to be soothing. Nice with strawberries that you just eat and so it only needs one label. Is highly recommended by the way, my daughter eats dried strawberries as candy.


Givetvis skulle det stå vad nässlor kan vara bra emot, och hur man använder torkad svamp i maten. Gissa om jag hade skrivkramp! Men nu är de klara, och det är en väldigt skön känsla att kunna fylla på hyllorna i min provisoriska monter i matsalen.

Of course the labels had to say what nettles can be used for, and how to use dried mushrooms in your food. Did I have cramps or what! But now they are done, and it is a very nice feeling to fill the shelves in my temporary stand in the dining room.

No comments:

Post a Comment